Keresés

Részletes keresés

Dulifuli Creative Commons License 2009.02.16 0 0 126
Ez mit jelent? 16 éve vagy hűséges?
Előzmény: zeno82 (125)
Dulifuli Creative Commons License 1999.05.06 0 0 121
Bocs, hogy offtopic vagyok, de úgy látom, a téma úgyis eléggé kifulladt.
Azt hiszem, nyugodtan elmondhatom, hogy én vagyok az, akiről Édes beszélt. Tényleg én váltottam ki azt a bizonyos leértékelődést, ha nem is szándékosan. Ugyanis betegesen őszinte vagyok, és elmondtam Neki a véleményemet Róla, és másokról is. Talán ezt nem kellett volna, de én ilyen vagyok. Viszont azt is megmondtam Neki, hogy csak Őt szeretem, és nem csalnám meg. Mert ez is a természetemhez tartozik.
Na, a vége talán mégsem volt annyira offtopic.
DF
Előzmény: Édes (120)
Édes Creative Commons License 1999.05.06 0 0 120
Kedves Xenie!
Dulinak igaza van. Én csak azt tartom hülyeségnek ha valaki ezt elvárja. Mindenki maga dönti el, hogy hogyan akar élni és éljen bárhogyan nem itélem érte el.
Szerintem eltartottnak lenni eléggé megalázó lehet. Nem szabad ennyire függni a másiktól. Az emberek gyarlók, az ilyennel (legyen bármilyen függőség) mindig visszaélnek, még akkoris ha szeretik a másikat. Egy nőnek nem árt ha van saját jövedelme v. valami amibe kapaszkodhat, ami igazán biztonságot ad neki. Amiről tudja, hogy csak az Övé, soha senki nem veheti el töle. Ez nem azt jelenti persze, hogy nem vágyik a férfi által nyujtott biztonságra. Ami részemről egyértelmüen az érzelmi biztonságot jelenti. Remélem elég világos voltam.

Nem feltétlenül lép le. Minden attól függ, hogy ki mikor és hogyan vétkezett.
Én ismerek olyan hölgyeket akik akkor is a párjuk mellett maradtak ha azok megcsalták Öket más hölgyekkel. Persze nem azt mondom, hogy ez a helyes. Én pl. nem tudnám elviselni ha a páromról tudnám, hogy más nővel akár csókolodzott is. Ez az egész csillajegy dolog egy ámitás. Mindenki olyan amilyennek nevelődött a családja, tanárai, barátai által. Szerintem az ember még felnőtt korában is tanul, alakul és ezt sosem fejezi be. Visszatérve a féltékenységre: Én csak az alapvető okot próbáltam meghatározni. Nyilván sok más is közrejátszik. De azok már csak betetözik az eseményeket. Ezek az apróságok az utolsó cseppek a pohárban, vagyis ekkor tör ki a féltékenység. Én magam is féltékeny vagyok. Nálam is az az alapvető ok, hogy lebecsülöm magam. Persze az okom is meg van rá. Próbálok védekezni ellene, de eddig eléggé eredménytelenül. Ill. talán nemis annyira eredménytelenül. Mostanság már talán valamivel jobb mint régebben. Akkor ugyanis legszivesebben megszüntem volna létezni, mert ugy éreztem hogy nem érek semmit és hogy csak nyüg vagyok mindenki nyakán. De szerencsére van egy barátom akit nagyon szeretek, és ez visszatartott ettől, merthogy akkor nem láthattam volna soha többet. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt a leértékelődést Ö váltotta ki. Remélem Ö is tanult belöle. Én nagyon reménykedem ebben.
Udv,
Édes

Előzmény: Xenike (118)
Dulifuli Creative Commons License 1999.05.05 0 0 119
Kedves Xenike!
Hogy Édes nem féltékeny típus?
Bakot lőttél, de jókorát!
Egyébként Ő nem azt mondta, hogy hülye, aki eltartja a másikat, hanem az a hülyeség, ha valaki ezt direkt elvárja.
DF
Előzmény: Xenike (118)
Xenike Creative Commons License 1999.05.04 0 0 118
Nem tudom, miért tartod hülye dolognak azt, ha valakit a párja el akar tartani! Nem értem, tehát az hülye, aki erre vágyik, vagy ne adj Isten ezt teszi?
A féltékenység pedig niná, hogy összefügg a személyiségjegyekkel. Ha ugyanis az ember párja úgy cselekszi, viselkedik, ahogy te mondod, akkor az ember a helyzet tisztázása után lelép, vagy féltékeny lesz, de ez már a második eset.
Szerintem, ha jól sejtem, te nem vagy féltékeny típus, de én ismerek néhányat ebből a fajtából, s a helyzet sokkal de sokkal bonyolultabb náluk, mint ahogy leírtad!
Előzmény: Édes (117)
Édes Creative Commons License 1999.05.04 0 0 117
Xenie!
Nekem az a tapasztalatom, hogy éppen azok vannak kisebb számban akik azt akarják, hogy a férfi tartsa el öket. Az hogy a férfiak többsége ezt szeretné, hát az lehet. Talán! Én ezt elég hülye dolognak tartom.

Szerintem a személyiségjegynek semmi köze a féltékenységhez. Én csak az alapvető okokat próbáltam meghatározni, és még mindig az a véleményem, hogy igenis a féltékenység egyik fő oka az, hogy az illetőnek nincs elég önbizalma. Ugyanis ha lenne és azt látná, hogy a másik arra utaló megjegyzéseket tenne, ill. cselekedne, hogy nem Ö a legfontosabb a számára akkor egy idő után ott hagyná, bármennyire is szereti. Hiszen az ilyenekkel meg lehet ölni a szerelmet, akárcsak az állandó féltékenységgel. Ezért kell szerintem ugy viselkedni mind a két félnek, hogy alapvető elvárásoknak megfeleljenek.

Előzmény: Xenike (116)
Xenike Creative Commons License 1999.05.04 0 0 116
Édes!
Nem értek veled egyet, igen is nagyon sok nő nem tudja magát eltartani, és szüksége van némi-nemű segítségra. Sok olyan férfit is ismerek, aki vallja, hogy feladata a hozzá tartozó nő eltartása. Ne általánosíts!
A féltékenységről írott véleményedet azzal egészíteném ki, hogy még sok ok, személyiségjegy szükséges ahhoz, hogy valaki féltékeny legyen. Nem biztos, hogy ez önbecsülés hiányából fakad!
Előzmény: Édes (115)
Édes Creative Commons License 1999.05.04 0 0 115
Sziasztok!
Szerintem ma már a nőknek nem olyan fontos, hogy párjuk anyagi biztonságot teremtsen, ha van is ilyen szerintem elég kevés, hiszen ma már majdnem minden nő el tudja valahogy tartani magát. Magamból kiindulva, nekem az érzelmi biztonság a fontos, ez az elsődleges szempont.

A féltékenység kialakulásához pedig szerintem elsősorban az kell, hogy az illető lebecsülje saját magát és persze az is, hogy a partnere olyanokat mondjon, tegyen ami ezt kiválhatja. Bár ez utóbbi másodlagos tényező.
Előzmény: Dulifuli (114)
Dulifuli Creative Commons License 1999.05.04 0 0 114
Kiscsillag, szerintem korántsem minden férfi irtózik az ilyen felelősség-vállalástól. Sőt, talán a legtöbb férfi (is) úgy kezdi az első (néhány) kapcsolatát, hogy az talán egy életre szól. Néhány csalódás után már óvatosabb lesz, ezzel viszont a nők is ugyanígy vannak.
Hogy a nők védelmezőt keresnek-e, azt nem tudom, de fontos nekik a biztonság, az tuti, és ez alatt érzelmi biztonságot is értek.
A féltékenységhez viszont az is kell szerintem, hogy az embernek ne legyen elég bizalma magában és a társában.
DF
Előzmény: kiscsillag (113)
kiscsillag Creative Commons License 1999.05.03 0 0 113
Szeretnék idézni nektek egy könyvből, amit épp nagy lelkesedéssel (bár érzelmileg ambivalensen hozzáállva) olvasok. Nem egészen értem ezt az idézetet, de talán ontopic valamennyire:

"Mert ha van is a Teremtésben bűneset, az nem az alma epizódjában gyökeredzik - hisz ez éppen ellenkezőleg előrelépést, a jó és a rossz megismeréséhez való közeledést jelzi -, hanem sokkal inkább az eredeti Ádámot három részre szakító elválasztásban, amikor is a férfiból kivált az asszony, majd a gyermek, és így egyszerre három szerencsétlen született: az örökké árva gyermek, a magára maradt, félelemtől gyötört asszony, aki mindig védelmezőt keres, a könnyed, fürge férfi, aki azonban olyan, mint az a király, akit minden kiváltságától megfosztottak, és szolgai munkára kényszerítettek.
Újra felkapaszkodni a lejtőn, újjáteremteni az eredeti Ádámot, ez a házasság egyetlen értelme. De vajon csak ilyen nevetséges megoldás képzelhető el?"

Mivel a nagyon féltékeny típusba tartozom, talán túl érzékenyen reagáltam erre a pár sorra, amiért a "könnyed, fürge férfi" alakjában a mai férfiaknak azt a vágyát látom, hogy ne kelljen felelősséget vállalniuk és egy partner mellett lehorgonyozniuk? A kérdés ellenpontja: lehet, hogy a nők féltékenysége abból fakad, hogy folyton védelmezőt keresnek, és a XX. század vége felé már nem igazán találják?

Multi Creative Commons License 1999.05.03 0 0 112
Hát ezt azért én nem merném ilyen nagy bátorsággal állítani... ;)

Multi

Előzmény: Dulifuli (111)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.29 0 0 111
No, csak nem süllyed el ez a topic az érdektelenség mocasarában?
Ha senki nem ír semmit, azt úgy veszem, hogy mi, férfiak, igenis baromi hűségesek vagyunk. :-))
DF
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.21 0 0 110
Szia, Édes!

Nagyjából igazad van, de azért mások gondolkodhatnak másképpen is.
Szerintem minden férfinek jólesik, ha ránézhet egy(néhány) gusztusos női alkatrészre. És azt is el tudom képzelni, hogy az ilyesmi a hölgynek is jóleshet, feltéve, hogy a pillantás elismerő, és nem tolakodó. Sőt, az is jóleshet egy hölgynek, ha ő nézhet rá egy vonzó külsejű férfire. Én az ilyesmiben nem találok semmi kivetnivalót. Mondom, abban az esetben, ha nem tolakodó módon csinálják. Lehet, hogy egy kicsit zavarna, ha a barátnőm nagyon nézegetne más hapsikat, ha velem van, de ez nem válóok. Ilyen esetben megpróbálnám magamra vonni a figyelmét. És esetleg megpróbálnék tenni róla, hogy szívesebben nézegessen engem, mint másokat (gondolok itt a konditeremre).
Az pedig, hogy a férfiak csak azzal a bizonyos alkatrésszel tudnak gondolkodni, ha meglátnak egy jó nőt, általánosítás, és mint ilyen, nem állja meg a helyét.
Üdv!
DF

Előzmény: Édes (109)
Édes Creative Commons License 1999.04.20 0 0 109
Utálom ha egy nő minden férfira ugy néz, hogy annak felálljon az a bizonyos, és szerintem Ö ilyen. Miért kell minden férfit meghóditani, v. esetleg forditva ?! Azt sem szeretem ha egy férfi viselkedik ilyen kihivóan. Szerintem nem fer, nem tisztességes a többiekkel szemben. Szerintetek éljünk ugy mint az állatok? Feküdjön le mindenki mindenkivel? . Én utálnék 5. v. 6. v. akárhanyadik lenni. Ezért nem értek egyet azokkal a férfiakkal sem akik kupiba mennek.
Nyilván a külsöm miatt van ez, mert nem tartozom a szép nők közé és nyilván valamennyire irigy is vagyok ezért. De ha szép lennék akkor sem gondolnám másként, nem mutogatnám a fenekem v. a mellem. De sajnos Ti, férfiak elsősorban a külsőt nézitek. Ha megláttok valakit aki szebb mint a kedvesetek, akkor már csak a f....-tal vagytok képesek gondolkodni. Ha valakinek olyan tulajdonsága van amivel más nem rendelkezik (vagy csak kevesen) azt nem arra kell felhasználni, hogy kapcsolatokat tegyen tönkre, mindezt csak pillanatnyi hóbort miatt, hóditási vágyból. Szerintem aki ilyen kapcsolatba belemegy az megérdemli, hogy soha ne szeresse senki.
Előzmény: Multi (108)
Multi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 108
Szerintem bombázó. A színésznői képességei azért annyira nem jók, mint amilyen szép, de azért az is elmegy.

Multi

Előzmény: Dulifuli (107)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.16 0 0 107
Kedves Multi!

Köszönöm a választ. Egyébként szerintem azonos nemen belül is lehetnek erős vélemény-különbségek. Nem csak a külsőt illetően. Még az is lehet, hogy vannak olyan hölgyek, akik szerint Dobó Kata is jó nő. Azért említem Őt, mert Édes nagyon utálja, és én nem értem, hogy miért. Édes azt mondja, hogy kurvás (már bocsánat!). Hát, én nem tudom, mennyire az, de az tuti, hogy jól néz ki. Vélemény?
DF

Előzmény: Multi (106)
Multi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 106
Kedves Dulifuli!

Történt például, hogy Kedvesemmel álldogáltunk valami bulin a pulttól nem messze, és csak úgy nézelődtünk körbe-körbe. Megpillantottam egy lányt nem messze tőlünk, aki szerintem kifejetetten szép arcú, jó alakú és baromira nőies volt.
- Tök szép az a lány, nem?-kérdeztem
- Hm.(Vállrándítás) Nem. És lóg a melle.
Megjegyzem, hogy nem rám való tekintettel nem mondta ezt, mert volt már olyan is, hogy ilyenkor "Aha." volt a válasz.

Multi

Előzmény: Dulifuli (103)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.16 0 0 105
Általánosságban igazad van, Édes, de senkinek sincs joga ahhoz, hogy a saját extrém érzékenységével bilincsbe verjen másokat. Nincs jogod a másikat arra kényszeríteni, hogy úgy éljen, mint egy szerzetes/apáca [ mármint nem a kikapósabb fajta :-))) ], és soha még csak rá se nézzen más nemű lényre. Persze, azt már elvárhatod, hogy másokkal ne kezdjen szerelmi és/vagy szexuális viszonyt. Ez teljesen jogos. Én nem is tennék ilyet soha.
DF
Előzmény: Édes (104)
Édes Creative Commons License 1999.04.16 0 0 104
Szia, Kedvesem!
Mondok egy jó hirt. Én is ismerem. Vannak még ilyen lusta emberek mint én.
Egyébként pedig visszatérve a témára. Én csak arra akartam felhivni a figyelmet, hogy nem árt a másik véleményét is figyelembe venni. Na és persze mindezt a gyakorlatba is átvinni.
Csók Neked!
Előzmény: Dulifuli (102)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.16 0 0 103
Kedves Multi!

Tudnál példát is mondani az ilyen vélemény-különbségre? Engem érdekelne.
DF

Előzmény: Multi (100)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.16 0 0 102
Szia, Édes!
Kösz, most már ezt az illemszabályt is ismerem.
Csak Szerinted van igazad. Meg esetleg még vannak így néhányan. De mint a mellékelt ábra mutatja, ellenvélemény is akad.
Természetesen nem én vagyok Multi. Ha nem hiszed, nézd meg az E-mail címét, esetleg írhatsz is Neki. Szerencsére vannak rajtam kívül mások is, akik tudják, mi a különbség a rövid és a hosszú magánhangzók között. És olyanok is, akik néha nekem adnak igazat. És bocs! Remélem, nem haragszol rám, mert én szeretlek Téged. De ami igaz, az igaz.
DF
Előzmény: Édes (101)
Édes Creative Commons License 1999.04.15 0 0 101
Elöször is, igy nem illik viselkedni. Ezt el is mondtam icq-n és most csak azért nem irom le, mert nem akarom én is ugyanezt a hibát elkövetni.
Másodszor pedig igazam van. Nem csak szerintem, más hölgyek szerint is. Legalábbis akiket én megkérdeztem. Nem Te vagy egyben Multi is?
Előzmény: Dulifuli (99)
Multi Creative Commons License 1999.04.15 0 0 100
Dulifuli!
Teljesen egyetértek Veled. Néha az is előfordul, hogy én kérdezem meg Kedvesemtől, hogy mi a véleménye egy lányról. Érdekes, hogy a fiúk véleménye általában szöges ellentéte a lányokénak ilyen esetekben.

Multi

Előzmény: Dulifuli (99)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.15 0 0 99
Szia, Édes!

Nem tudom, milyen lelkiállapotban írtad ezt a hozzászólást, de szerintem eléggé zaklatott lehettél. Nem csak az elgépelések és egyéb helyesírási hibák miatt, de az is eléggé erős, amit írtál. Bár valamennyire persze igazad van. Lesni tényleg nem illik más hölgyeket. De megnézni lehet. Az persze nem mindegy, hogy hogyan. Tényleg nem illik más nőkkel foglalkozni, például egész este másokkal táncolni. De egy társaságban azért néha ránézhet másokra is az ember, sőt még szólhat is hozzájuk, nem? És mi van, ha mondjuk egy szépségversenyen vesz részt az ember nézőként? Mondhatnék még példákat, de nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy hogyan néz az ember. Ne essen ki a szeme, és ne csorgassa a nyálát. Mert az tényleg megalázó és gusztustalan. Ami pedig a haver ill. munkatárs hölgyeket illeti, igazán nem értem, hogy a társaságukban miért ne nézhetnék meg akárkit. Persze, az illendőség határain belül. Ugyanez a barátnőre is igaz. Akár meg is beszélhetném Vele, hogy az illető tetszik-e, és miért. Mint ahogy erre tudok példát a baráti körömből. És eszükbe sem jut féltékenykedni. Mert szeretik egymást, és bíznak is egymásban.

Előzmény: Édes (98)
Édes Creative Commons License 1999.04.15 0 0 98
Kedves Fiuk !
Még jó, hogy mást jelent, különben buzi lenne! :)) Nekem az a véleményem, hogy megnézni egy másik hölgyet még tényleg nem hütlenség, bár attól függ milyen szemszögből nézitek, mertha nagyon kötekedő akarok lenni akkor azt mondom, hogy ez bizony a szem hütlensége! De igazából persze tényleg nem az. Én azt tartom piszok dolognak ha egy fiu a barátnője jelenlétében teszi ezt. Azért, mert ha a nagy Ö ott van mellettete akkor nem más nővel kell foglalkozni és azzal, hogy közben lesi a másikazt megalázza vele a kedvesét. Egyébként akkor sem illik a hölgyeket nézegetni amikor éppen egy másikkal hölgy van melletted, még akkor sem ha az csak a haverod v. akár egy munkatársad. De az ilyen talán még megbocsájtható.
Előzmény: Multi (96)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.15 0 0 97
Kedves Multi!

Köszönöm a válaszodat. Egyetértek Veled. Szerintem én nem szoktam feltűnően bámulni a nőket. Például soha nem fordulok meg az utcán egy nő után. De azt nem látom be, hogy miért ne nézhetnék rá. És miért ne lehetne a pillantásom elismerő? Ezzel nem csalom meg a Kedvesemet.
Még egyszer kösz!

DF

Előzmény: Multi (96)
Multi Creative Commons License 1999.04.14 0 0 96
Kedves Dulifuli!

Amíg eszedbe sem jut, hogy más nőkkel is, addig hűségesnek vagy mondható - szerintem.
Hűséget fogadtál (ha már fogadtál), de vakságot nem, nem igaz?
Szerintem nem bűn, ha egy férfi megnéz egy másik nőt is a kedvesén kívül, de nem mindegy, hogy hogyan csinálja. (Leesett állal, földbegyökerezett lábbal "lemerevedni" egy szép nő láttán elég gusztustalan, főleg ha a kedvesed is ott van melletted...;)) - Egyébként meg Neki is tanulságos lehet, hogy ha látja, hogy Te mit látsz szépnek, "mire buksz". - Ugyanis egy nő számára mást jelent a szép nő, mint egy férfi számára.

Multi

Előzmény: Dulifuli (94)
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.14 0 0 95
Hm, úgy látom, nem valami népszerű ez a topic...
Dulifuli Creative Commons License 1999.04.07 0 0 94
Szerintem némelyik férfi igenis hűséges. Bár ez attól függ, ki mit nevez hűségnek. Én még soha nem csaltam meg egyetlen partneremet sem (bár nem sok volt). Véleményem szerint nem is fogom. És hűségesnek tartom magam. A barátnőm szerint viszont nem vagyok az, mert szívesen megnézem a szép nőket, és némelyiket meglehetősen vonzónak találom. Például a tévében, de IRL is. Az viszont eszembe sem jut, hogy megpróbáljak valamit más nőkkel. Legfeljebb baráti kapcsolat jöhet szóba.
Kíváncsi vagyok mások véleményére. Szerintetek tényleg hűtlen vagyok?

Egy kíváncsi DF

Endorfin Creative Commons License 1999.03.17 0 0 93
Lehet, látod.
Előzmény: originalqszi (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!